Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Effectief    |    Evenwichtig    |    Eigentijds

Voor Directie en HR

Beste ,

Het nieuwe jaar is weer gestart, de jaarplannen en -doelen voor 2023 liggen klaar!

Misschien staat er een herinrichting van de organisatie op de agenda? Misschien een voorgenomen verkoop? Of misschien een herziening van het personeelsbeleid om de arbeidsmarktkrapte het hoofd te bieden?

Wat het ook is, de kans is groot dat deze voornemens uiteindelijk langs de OR “moeten”. En heb je dus alle belang bij een voortvarend proces en een goede samenwerking met de OR. Vergeet daarom niet in de jaarplannen en -doelen ook stil te staan bij de medezeggenschap. Wanneer wordt de OR in het proces betrokken? Zijn er nog hobbels in de samenwerking waar we voor die tijd aan moeten werken? Voorkomen is beter dan genezen!

In deze nieuwsbrief geef ik je een doorkijk naar mijn doelen en plannen voor het nieuwe jaar en hoop ik je uiteraard (weer) te ontmoeten! Op een gezond, liefdevol en succesvol 2023.

Sonja Kroeke

Succes is waar kansen en voorbereiding elkaar ontmoeten — Bobby Unser

Unieke kans: ontmoet de Sociaal Economische Raad

Op 30 maart 2023 organiseer ik een unieke bijeenkomst bij de Sociaal Economische Raad (SER) met een gastspreker van de SER! Het raakvlak met de medezeggenschap lijkt misschien op het eerste gezicht wat vergezocht, maar dat is het absoluut niet! Op landelijk niveau houdt de SER zich namelijk bezig met de bevordering van medezeggenschap in Nederland.

Het thema van de bijeenkomst is Leiderschap en strategische medezeggenschap en we gaan onder andere in op de vraag hoe je de OR naar een strategisch niveau kunt krijgen zónder dat het de wendbaarheid van de organisatie in de weg staat.

De plekken zijn beperkt en we streven naar een evenwichtige verdeling tussen Directie en HR. Met deze link kun je je belangstelling alvast registreren. Wanneer nadere details bekend zijn en de officiële aanmelding van start gaat, ontvang jij als als één van de eersten nadere informatie.

Hup, het podium op

Vorig jaar startte ik met een opleiding tot professioneel spreker. Want eerlijk is eerlijk, medezeggenschap is niet altijd van nature een geliefd onderwerp bij Directie en HR. Dus een inspirerende talk is geen overbodige luxe!

Op 28 januari wordt de opleiding afgerond en ga ik het podium op. Wil jij daarbij zijn? Op deze site vind je meer informatie. Of ben je op zoek naar spreker voor jouw zakelijke event over leiderschap in relatie tot medezeggenschap? Neem dan gerust contact met mij op via: sonja@ikbenvem.nl

De VEM masterclass start in het najaar

Een lang gekoesterde droom gaat dit najaar in vervulling en organiseer ik de meerdaagse masterclass voor WOR-bestuurders nieuwe stijl. Mét toonaangevende gastsprekers en voorbeelden uit de praktijk.

Alles wat nodig is om toe te werken naar een effectieve, evenwichtige en vooral eigentijdse medezeggenschap vanuit bestuurdersperspectief komt aan de orde: van inzicht in veranderprocessen, ontwikkelingen binnen de medezeggenschap, nieuw leiderschap tot aan praktisch toepasbare modellen om met de transformatie van de medezeggenschap aan de slag te gaan.

Mail me gerust voor meer informatie: sonja@ikbenvem.nl

AGENDA

10-01-2023: Webinar “Actualiteiten MZ” (inschrijven)
21-02-2023: Webinar “Het gesprek met de OR naar een strategisch niveau” (inschrijven)
30-03-2023: Bijeenkomst “Leiderschap en strategische medezeggenschap” (inschrijven)