Vanuit leiderschap naar een strategische medezeggenschap (fysieke bijeenkomst)

Vanuit leiderschap naar een strategische medezeggenschap (fysieke bijeenkomst)

Wanneer

30 maart 2023    
14:00 - 17:00

Waar

SER gebouw
Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag

Het wringt en schuurt binnen de medezeggenschap: de traditionele pijlers passen niet goed meer bij de eigentijdse organisaties. Die vragen om een transformatie naar een medezeggenschap, meer op strategisch niveau. Maar hoe geef je hier vanuit Directie en Strategisch HR hier vorm aan? En wat vraagt dit van leiderschap?

Directeuren en strategische HR professionals krijgen tijdens deze bijeenkomst inzicht in wat de transformatie naar een strategische medezeggenschap inhoudt én praktische handvatten om hier vorm aan te geven.

Ook zoomen we uit naar landelijk niveau. Marjolein Zomer van de SER is als gastspreker aanwezig. Je hoort van haar o.a. hoe de SER de medezeggenschap in Nederland bevordert en er is voldoende ruimte om met haar in gesprek te gaan. Echt een unieke kans om de bestuurderskant op dit niveau te belichten.

Er zijn geen kosten aan verbonden, wel hanteren we een no-show regeling.

Marjolein-Zomer

Marjolein Zomer is werkzaam als beleidsmedewerker medezeggenschap bij de Sociaal Economische Raad. Ze is daarbij secretaris van de SER-Commissie Bevordering Medezeggenschap, die als taak heeft de medezeggenschap en de kwaliteit daarvan in ondernemingen te bevorderen. Marjolein heeft diverse HR-functies in het bedrijfsleven gehad, waarbij de rode draad altijd de kracht en kwaliteit van de dialoog was bijvoorbeeld in het overleg met sociale partners en medezeggenschap. Kijk voor meer informatie over de SER en medezeggenschap op: https://www.ser.nl/nl/thema/medezeggenschap

Sonja-Kroeke

Sonja Kroeke is oprichter van VEM | Voor effectieve medezeggenschap. Zij helpt organisaties de transformatie naar een effectieve, evenwichtige en vooral eigentijdse medezeggenschap vorm te geven. Vanuit de overtuiging dat dit nodig is om organisaties wendbaar en toekomstbestendig te maken. Iets dat volgens haar gelet op alle ontwikkelingen geen overbodige luxe is. Haar focus ligt op de rol van Directie en HR vanuit de visie dat nieuw leiderschap nodig is om die transformatie te kunnen realiseren. Zij spreekt en schrijft over dit thema, begeleidt en ontwerpt maatwerktrajecten, geeft trainingen en advies.

Meld je aan

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden voor de nieuwsbrief