Vanuit leiderschap naar een strategische medezeggenschap (fysieke bijeenkomst)

Vanuit leiderschap naar een strategische medezeggenschap (fysieke bijeenkomst)

Wanneer

30 maart 2023    
14:00 - 17:00

Waar

SER gebouw
Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag

Het wringt en schuurt binnen de medezeggenschap: de traditionele pijlers passen niet goed meer bij de eigentijdse organisaties. Die vragen om een transformatie naar een medezeggenschap, meer op strategisch niveau. Maar hoe geef je hier vanuit Directie en Strategisch HR hier vorm aan? En wat vraagt dit van leiderschap?

Directeuren en strategische HR professionals krijgen tijdens deze bijeenkomst inzicht in wat de transformatie naar een strategische medezeggenschap inhoudt én praktische handvatten om hier vorm aan te geven.

Ook zoomen we uit naar landelijk niveau. Rita Betjes van de SER is als gastspreker aanwezig. Je hoort van haar o.a. hoe de SER de medezeggenschap in Nederland bevordert en er is voldoende ruimte om met haar in gesprek te gaan. Echt een unieke kans om de bestuurderskant op dit niveau te belichten.

Er zijn geen kosten aan verbonden, wel hanteren we een no-show regeling*.

Programma

14.15 uur
Welkom door Sonja Kroeke, eigenaar van organisatieadvieskantoor VEM.

– Transformatie binnen de medezeggenschap: wat zijn de (landelijke) ontwikkelingen, wat is het verschil tussen ‘gewone’ medezeggenschap’ en ‘strategische’ medezeggenschap, wat is nodig voor de transformatie?

14.45 uur
De SER en strategische medezeggenschap door Rita Betjes, beleidsmedewerker medezeggenschap van de SER.

15.15 uur
Trends en ontwikkelingen op het gebied van leiderschap door Esther de Jong, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Commissarissen en Directeuren.

15.45 uur
Praktijkvoorbeelden en tips en tricks door Sonja Kroeke.
Afronding

16.15 uur
Netwerkborrel tot 17.00 uur

Parkeergelegenheid
Je kunt je auto parkeren op het terrein vóór het SER-gebouw. De toegang is geregeld met slagbomen. In de omgeving van de SER is ook parkeergelegenheid (aan de Bezuidenhoutseweg tot 14 uur betaald). QPark New Babylon (bij Centraal Station) biedt volop ruimte.

*No show regeling
Het succes van de bijeenkomst hangt uiteindelijk ook af van de input van de aanwezigen. Dat is ook de reden waarom we een no-show regeling hanteren: bij een afmelding na 22 maart 2023 hanteren we een no show bedrag van € 50,– ex BTW.

Meld je aan

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Rita2019

Rita Betjes werkt als beleidsmedewerker medezeggenschap bij de Sociaal Economische Raad. Ze is secretaris van stichting SCOOR-RMZO die de kwaliteit van training/advies voor leden van ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen bewaakt door certificering van opleidingsbureaus en registratie van professionals die zich bezighouden met medezeggenschap. Daarnaast ondersteunt zij de Commissie Bevordering Medezeggenschap en de Bedrijfscommissie. Kijk voor meer informatie over de SER en medezeggenschap op: https://www.ser.nl/nl/thema/medezeggenschap

Esther-NCD

Esther is directeur van de NCD. NCD is de Nederlandse vereniging voor Commissarissen en Directeuren, tevens is NCD een opleidingsinstituut voor opleidingen op het gebied van governance en leiderschap. Esther focust zich de komende jaren op de vernieuwing en uitbreiding van de vereniging maar ook op thema’s als diversiteit, duurzaamheid en nieuw leiderschap. Binnen nieuw leiderschap speelt strategisch medezeggenschap een grote rol. Een goede samenwerking tussen de bestuurder en de medezeggenschap is de sleutel tot het succes van een organisatie volgens Esther.

Sonja-Kroeke

Sonja Kroeke is oprichter van VEM | Voor effectieve medezeggenschap. Zij helpt organisaties de transformatie naar een effectieve, evenwichtige en vooral eigentijdse medezeggenschap vorm te geven. Vanuit de overtuiging dat dit nodig is om organisaties wendbaar en toekomstbestendig te maken. Iets dat volgens haar gelet op alle ontwikkelingen geen overbodige luxe is. Haar focus ligt op de rol van Directie en HR vanuit de visie dat nieuw leiderschap nodig is om die transformatie te kunnen realiseren. Zij spreekt en schrijft over dit thema, begeleidt en ontwerpt maatwerktrajecten, geeft trainingen en advies.