Or challenge 2022!

Or challenge 2022!

Waar ik aan het begin van het coronatijdperk heel erg blij was met mijn stappenteller, is het tegenwoordig een bron van frustratie geworden. Althans, niet zo zeer de stappenteller zelf, maar meer mijn eigen werkdagroutine.
Aan het einde van de dag kom ik nog te vaak tot de conclusie dat ik maar net de 3000 stappen heb aangetikt.
Studies tonen aan dat we wereldwijd sinds de coronapandemie minder zijn gaan bewegen en dat dit slecht voor ons is. Zo komt er te veel LDL-cholesterol in het bloed waardoor het risico op diabetes, hoge bloeddruk en stress groter worden.

En ondanks dit risico lijkt het ons maar beperkt te lukken om ons gedrag aan te passen. Terwijl iedere dag een half uur matig bewegen al voldoende is om het risico flink omlaag te brengen.
Als we die beweging dus al zouden kunnen integreren in trainingen en overleggen, slaan we zelfs twee vliegen in 1 klap. Want volgens professor Erik Scherder is bewegen ook nog eens goed voor planning, aandacht en geheugen!
En omdat een betere wereld bij jezelf begint, is mijn doel om het komende jaar zo bewegend mogelijk te trainen en te vergaderen. Maar hoe doe je dat dan? Een korte zoektocht met Google leverde al meteen een paar leuke ideeën op:

  • Begin de training of het overleg staand.
  • Wie kan er in de pauze buiten de mooiste foto maken?
  • Wie kan er na een indeling in break out rooms het snelste tandpasta/plakband/kam pakken?
  • Pak bij een koffiemoment jouw favoriete boek en vertel er iets over. Staand uiteraard!
  • Doe een stap naar links (voor de kijkers rechts) als je het ergens niet mee eens bent.

 

Misschien zijn het open deuren, maar zullen we daar in 2022 dan ook écht eens door naar binnen lopen? Doe jij ook mee #orchallenge2022?